meny

Grafisk Designer/Formgivare Distanskurs 23.992:-

för dig som inte har möjlighet att delta i klassrum!

studera var, när och hur du vill!

Fråga oss om kursen

Stora design och formgivarkursen

Den här utbildningen är för dig som vill arbeta som grafisk formgivare och behöver få en teoretisk, men framför allt praktisk grund kring grafisk design.

Θ Distans ca 12 månader om du lägger ner ca 10-15 timmar/vecka och du loggar in när du vill. Du har totalt 24 månader på dig att genomföra kursen.

Allmän information
Så fungerar det
: Kursen är helt på distans och du sitter framför din dator och genomför kursen. Kursen är mycket övningsinriktad och du skickar in dina övningar för kommentarer av läraren.
Kursstart: Starta när du vill. Efter att du köpt/bokat kursen skickar vi inloggning till dig och efter att du har loggat in första gången startar din tid om 24 månader.
Kurstid: Ca 10 – 15 timmar lite beroende på hur mycket tid du lägger på dina övningsuppgifter.
Tillträde till kurser: Du har tillgång till kursen i 6 månader och den tiden har du på dig att genomföra kursen samt eventuellt repetera.

Boka idag och betala kursen om 30 dagar.

Bokning Designer/Formgivare distans

Köp till bok + 400 kr exkl. moms

Kursinformation

Under kursen lär vi oss grunderna i program som InDesign, Photoshop, Illustrator, Animate, Acrobat och Dreamweaver. Vi tittar också på färghantering med ICC profiler. Kursen innehållet en del grundläggande teori, men fokus ligger på att praktiskt lära oss använda de olika programmen vi behöver för att skapa material för tryck och webb.

Den passar utmärkt för dig som vill ta ett första steg in i branschen eller för dig som redan arbetar i reklambranschen som t.ex. projektledare eller säljare och vill lära dig och förstå vad en grafisk formgivare har för utmaningar i sitt dagliga arbete. Efter kursen kan du absolut hjälpa till på ett hörn. Du kanske har ett småföretag och vill producera proffsigt reklammaterial för webb och tryck på egen hand? Har du talangen, men inte hunnit bygga upp en tillräckligt varierad portfolio att visa upp ännu? Då är kursen grafisk formgivare/designer 40 veckor, den rätta för dig.

 • Du studerar helt på egen hand, inga tider att passa
 • Kursen är mycket övningsinriktad och du mailar in dina uppgifter
 • Alla uppgifter bedöms personligen av läraren
 • Läraren har arbetat som redigerare på ett av Sveriges största företag

En handson-kurs som är mycket övningsinriktad med övningar mot vanligt förekommande layoutarbete.

Kursinnehåll Grafisk formgivare

Det här ingår i kursen grafisk formgivare

 • Photoshop grund
 • Illustrator grund
 • InDesign grund
 • Typografi med InDesign
 • Färghantering och ICC profiler
 • Acrobat XI
 • Dreamweaver grund
 • WordPress grund
 • Animate grund
 • InDesign Interaktiva dokument
 • 13 kursbrev med olika uppgifter att lösa digitalt
 • 13 dokument om grafisk form, typografi och layout, färglära och layout av diverse olika trycksaker.

 

Kursinnehåll

Programutbildning i programmen Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash, Dreamweaver, WordPress, Färghantering och Acrobat. Teori och inlämningsuppgifter inom färg och form, typografi och Typografiska kontraster, layout, CD-omslag, bokomslag, logotyper, reklam och annonser, visitkort, reklamkampanjer, webbsida, webbannons, broschyr, affischformgivning med mera.

Du kommer att få lära dig att skapa trycksaker och hemsidor från grunden så varje programdel kommer att bli en mix av grund och fortsättningsnivå med inriktning på de övningar som är i kursen. Det kan vara t.ex., visitkort, reklamblad, affischer, CD omslag, broschyrer, tidningar, webbsidor, annonser, logotyper, kassar med mera.

I våra fristående kurser i de olika programmen är det programutbildning och ingen grafisk design. Det är det som är unikt med den här kursen att du får lära dig design, färg & form samt de aktuella program som används vid reklamproduktion.

Ett diplom kommer att skickas efter avslutad kurs och efter att samtliga uppgifter är inlämnade.

Kursfakta
Kursen består av 13 olika kursbrev med olika uppgifter att lösa i de grafiska programmen. Utöver dessa kursbrev ingår en grundlig och ingående programutbildning i Photoshop, InDesign, Illustrator, Flash, Acrobat, Färghantering med ICC-profiler och Dreamweaver. Varje uppgift i kursbreven har olika svårighetsgrader. Alla inlämningsuppgifter sker digitalt via kursportalen eller mail. Uppgifterna kommenteras utförligt av kursledaren. Beräknad arbetstid är cirka 15-20 timmar per vecka. Din kursledare bedömer och mailar personliga kommentarer.

Kursen grafisk designer är beräknad på 40 veckor om du lägger ner ca 10-15 timmar i veckan men du gör den i din egen takt och kan då göra den snabbare eller långsammare. Kursen kommer att finnas tillgänglig i 24 månader och den tiden har du på dig.

Det finns inga tider att passa utan du studerar när du kan och har tid. Du kan lägga ner mer tid ena veckan och mindre nästa t.ex. vid semester eller då det är mycket att göra på jobbet. Du bestämmer själv. Kursen ligger också öppen dygnet runt så du kan studera precis när som helst.

Ansökan
För att bli antagen till kursen ställs inga formella krav. Alla som söker kommer in eftersom utbildningen sker på Internet.

Studiemedel
Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Förkunskaper
Inga men det är bra om du kan lite eftersom den här kursen innehåller MYCKET.

Kursupplägg
Kursen är upplagt så att varje vecka har vi teori varvat med videofilmer och till varje veckas genomgång hör en veckans övningsuppgift som skickas in via vår portal och som kommenteras av läraren. Läraren finns som support via mail under hela kursen.

Programvara
Du behöver de program installerade som krävs för att kunna göra dina uppgifter. Det gäller då InDesign, Photoshop, Illustrator, Flash, Acrobat och Dreamweaver.

Tillträde till kursen
Du har tillgång till kursen 12 månader utöver själva kurstiden för repetition. Skulle du behöva längre tid för dina inlämningsuppgifter ordnar vi det utan problem.

Arbetsformer
Kursen är helt på distans. Kursen är mycket övningsinriktad och består av olika inlämningsuppgifter som kommenteras av läraren. Läraren finns också via mail och du har support dygnet runt.

 
Så fungerar kursen

Direkt efter att du har genomför ditt köp och det har godkänts får du tillgång till kursen.

Kursen tar ca 40 veckor om du lägger ner 10-15 timmar per vecka. Dock har du tillgång till kursen i 24 månader och under hela den tiden har du full support från din lärare. Kursen kostar 29.990 SEK inkl moms (23.992 SEK exkl moms).

Det finns inga tider att passa utan du gör kursen helt i din egen takt. Allt material finns tillgängligt från början. Så har du mer tid ena veckan kan du arbeta på mer än en annan vecka. Allt upp till dig.

Kursen är upplagd med videofilmer som du sedan får övningsuppgift till. Övningsuppgiften skickas in för kommentarer.

Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Se exempelfiler om vad vi går igenom på kurs Illustrator Grund

Sagt om Illustrator Grundkurs

Kurs Illustrator Grund

”Pedagogiskt, lagom mängd information (ingen korvstoppning), bra övningar, trevliga och oerhört kunniga kursledare. Kurseldaren var trevlig, proffsig och hjälpsam.”

Elin Drugge

Svenska kraftnät

Kurs Illustrator Grund

”Kursens innehåll var helt relevant. Lärarens kunskaper i programmet och pedagogiken var utmärkt. Trots att hon var från ”Jöttlabooorj” så var hon bra! ?

Johan Holm

Marknad, Stockholm Stad

Illustrator Grundkurs

”Bra lärare, många matnyttiga tips, bra övningar. Roligaste utbildning jag varit på! Kursledaren var pedagogisk, rolig, lättsam, bra driv i lektionerna.”

Erica Lindgren

Marknad, SCA, Svenska Cellulosa Aktiebolaget

Kurs Illustrator Grund

”Jag är väldigt nöjd över att kursen baserades på praktiskt lärande. När jag gick efter varje dag kände jag att jag lärt mig och blivit bättre på programmet.”

Anthony Hubeny

Wish and Way AB

Illustrator Grundkurs

”Pedagogisk och inspirerande kursledare. Madeleine är en fantastiskt duktig pedagog som var noga med att alla skulle förstå.”

Karin Boo

Onigri

Illustrator Grundkurs

”Jag år extra nöjd med att det var bra nivå och bra bemötande. Kursen upplägg och pedagogik var utmärkt.”

Maria Söderberg

Göteborgs Stad

Relaterade kurser till Kurs Illustrator Grund

Kurser Illustrator Stockholm

Illustrator Fortsättning

Nästa steg efter Illustrator Grund kurs kan vara en kurs Illustrator Fortsättning där du lär dig mer avancerade funktioner och verktyg i Illustrator.

läs mer om Kurs Illustrator Fortsättning

Kurser Photoshop Stockholm

Photoshop Grund

Nästa steg efter Illustrator Grund kurs kan vara en kurs i Photoshop där du lär dig redigera och spara dina bilder för tryck och webb.

läs mer om Photoshop Grund Kurs

Kurser InDesign Stockholm

InDesign Grund

Nästa steg efter Illustrator Grund kurs kan vara en InDesign Grund Kurs där du lär dig layout och att skapa trycksaker.

läs mer om InDesign Grund Kurs

Programmet Adobe Illustrator

Adobe Illustrator är ett vektorbaserat illustrationsprogram skapat av Adobe. Programmet släpptes för första gången 1987 till Apples Macintosh, men finns idag även till Windows. Det konkurrerar i huvudsak med Corels CorelDRAW.

Läs mer om Adobe Illustrator på Wikipedia | Få tillgång och hyr programmet på Adobe.se

Pin It on Pinterest

Share This